advocaten Nauta en Lucas

Onze advocaten

mr A.H.H. Nauta

Albert Nauta heeft zijn studie Nederlands Recht gevolgd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. In 1981 werd hij beëdigd als advocaat te Lelystad, alwaar hij in januari 1985 samen met mevrouw mr Lucas het kantoor heeft gesticht.

Sinds jaar en dag heeft hij zowel werkgevers als werknemers succesvol bijgestaan in arbeidsrechtelijke procedures. Ook kunt u bij uitstek bij hem terecht op het terrein van het Personen- en Familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgang, boedelscheiding en dergelijke), Erfrecht, Strafrecht, Bestuursrecht voor wat betreft de bijstandsrecht en arbeidsongeschiktheid.

Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit het vervullen van maatschappelijke functies in de zorgsector. Zo is hij thans verbonden aan de Klachtencommissie van Triade Flevoland.

mevrouw mr E. Lucas

Els Lucas studeerde eind 1984 af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 1985 opende zij samen met mr Nauta het kantoor. Zij voert een algemene praktijk, waarbij nadruk ligt op Personen- en Familierecht, Jeugdrecht, Strafrecht en bijstandszaken. Zaken die op het eerste gezicht kansloos lijken, zijn een kolfje naar haar hand.

Naast het advocatenwerk is zij in tal van maatschappelijke functies actief. Zij was enkele jaren gemeenteraadslid in Dronten en lid van tal van besturen op het terrein van onderwijs en maatschappelijk werk. Tot oktober 2010 was zij lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het Arrondissement Zwolle-Lelystad, waarbij zij portefeuillehouder opleidingen was. Zij is met ingang van 1 november 2010 benoemd tot raadslid van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming . Ook is zij bestuurslid van de Stichting SuriFlevo. Een organisatie die zich ten doel stelt schooljeugd in Lelystad op een positieve wijze kennis te laten maken met het fenomeen ´multiculturele samenleving´.

Home
Sitemap